Spuitlicentie behalen of verlengen

Spuitlicentie verlengen doe je door middel van het volgen van minimaal 4 cursussen. Dit is afhankelijk van welk type licentie je bezit. Licentie verlengen kun je doen door het bijwonen van spuitlicentie bijeenkomsten, het volgen van een Webinar spuitlicentie maar ook via online cursussen kun je je spuitlicentie verlengen.
De Webinar en online verlengen zijn nu erg populair ivm toch te kunnen verlengen ondanks de corona. Hierdoor hoeft een spuitlicentie niet te verlopen.

Door de online mogelijkheden is het makkelijker voor de Belgische houders van een Nederlandse spuitlicentie (Fytolicentie) bijscholing te volgen om hun spuitlicentie te verlengen.

Vakgerichte cursussen

Er zijn verschillende soorten verlengingsbijeenkomsten om te volgen. Het makkelijkst is het om te doen in je eigen vakgebied. Daar weet je immers het meeste van. Het volgen van een cursus in een ander vakgebied kan je tot andere ideeën brengen.

Landentuinbouwcursussen.nl bied verschillende vak gerichte cursussen aan.
De spuitlicentie cursussen die wij aanbieden zijn: Fruitteelt, Akkerbouw, Veehouderij, Groenvoorziening / Hovenier.
Deze cursussen kunnen ook prima gedaan worden door licentiehouders uit andere sectoren zoals: glastuinbouw, vollegrondteelten, boomkwekerij.

Voor het verlengen van je licentie dien je minimaal 1 cursus uit de categorie Veiligheid en Techniek en de categorie Teelt gedaan te hebben. De andere 2 bijeenkomsten ben je vrij om te kiezen welke categorie je kiest.

Welke spuitlicentie:

Er zijn verschillende soorten spuitlicenties:

Uitvoeren gewasbescherming

  1. Voor mensen die werken in opdracht van een ander, mits een derde persoon aanwezig of beschikbaar is die beschikt over Bedrijfsvoeren Gewasbescherming.
  2. Agrariërs geboren voor 01-01-1996, mits zij geen personeel in dienst hebben die gewasbeschermingshandelingen doen.

Bedrijfsvoeren gewasbescherming

  1. Voor bedrijfseigenaren die op een professionele manier gebruik maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen en die zijn geboren op of na 01-01-1996
  2. Voor bedrijfseigenaren die op een professionele manier gebruik maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen die geboren zijn voor 01-01-1996 en personeel in dienst hebben die gewasbeschermingshandelingen doen.

Dit zijn de meest gebruikte versies. Er zijn nog aparte licenties voor distribueren, adviseren en IPM Knaagdierbeheersing.

Voor meer info kijk op www.erkenningen.nl

Menu